Uleiul de argan se extrage din arborele de argan, acesta creste si se cultiva in Maroc. Arborele este un copac spinos, mereu verde, ce atinge o inaltime de 6 – 10 metri si se mentine pana la 200 de ani. Frunzele arborelui sunt mici si se mentin pe toata perioada anului. Florile arborelui sunt galben verzui, iar fructele sunt de culoare verzi.

In interiorul fructului se afla o nuca dura ce contine seminte, din acestea se extrage uleiul de argan. Din aproximativ 40 de kg de seminte se extrag 18 litri de ulei de argan pur iar pentru asta sunt necesare 800 de kg de fructe bine coapte.

Fructele coapte sunt batute si puse la uscat la soare, se indeparteaza pulpa si se desface nuca pentru a extrage semintele, se zdrobesc si se preseaza la rece si apoi rezulta uleiul.

Intreg procesul este unul manual fara a utiliza substante chimice sau aparatura care poate modifica calitatea uleiului.

Uleiul de argan este folosit de secole intregi datorira proprietatilor si calitatilor sale nutritive asupra tenului, corpului, parului si unghiilor. Uleiul de argan este pur si nu mai contine niciun alt ingredient in compozitia sa.

Proprietatile uleiului de argan pur:                                      

Uleiul este bogat in vitamina E, omega 6, 9, caroten, fenoli, acizi grasi esentiali precum: acid palmitic, acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, squalane, etc.

Uleiul de argan pur intra rapid in piele, este nutritiv, hidratant, antioxidant, antiinflamator, antirid, cicatrizant, regenerant, hranitor, protector cutanat, etc.

Uleiul de argan pur se utilizeaza:

- direct pe piele ca si remediu antirid

- pentru intarirea unghiilor fragile

- aplicat pe par

- pe corp prin masaj, pentru a preveni vergeturile si pentru a restaura elasticitatea pielii

- ca ingredient in diverse compozitii cosmetice destinate ingrijirii parului, tenului, corpului sau unghiilor.

Uleiul de argan pur este un adevarat elixir al frumusetii si tineretii corpului.