Parul este supus multor agresiunii zilnice si de aceea acesta are nevoie sa fie ingrijit cu produse care sa il mentina sanatos si frumos.
Uleiul de cocos reprezinta unul  dintre cele mai benefice uleiuri pentru ingrijirea si tratarea parului.
Uleiul de cocos ajuta la cresterea, indesirea si regenerarea firului de par.
 

Uleiul de cocos detine peste 90% acizi grasi saturati si urme de acizi grasi nesaturati.

  • acizi grasi saturati: acidul lauric, acidul capric, caprilic, miristic, palmitic;
  • acizi grasi  polinesaturati:  acid  linoleic;
  • acizi grasi mononesaturati:  acid oleic;
  • polifenoli: acid galic;
  • alti derivati: betadine, etanolamide, etoxilati, esteri ai acizilor grasi, polisorbati, monogliceride;
  • vitamina E,K si minerale.

Beneficiile utilizarii uleiului de cocos pentru par:

  • stimuleaza cresterea parului;
  • previne si trateaza matreata;
  • hidrateaza scalpul;
  • regenereaza parul;
  • pastreaza firul de par moale si stralucitor, etc.

Uleiul de cocos se solidifica la temperaturi scazute, are un aspect de unt si trebuie incalzit la bain marie inainte de a-l utiliza pe par. 
Uleiul de cocos se poate aplica pe par si scalp masand usor pentru a putea fi absorbit. 
Se pune un prosop cald si se lasa sa actioneze peste noapte. Dimineata se spala parul cu sampon. 
Aplicarea uleiului de cocos se poate face odata  sau de doua ori pe saptamana.

Uleiul de cocos ii ofera parului toate proteinele de care acesta are nevoie pentru a creste sanatos. Uleiul  se regaseste in diverse produse cosmetice: sapoane, balsamuri, masti tratament, etc.
Se pot prepara de asemenea in casa diverse retete cosmetice la care se poate adauga uleiul de cocos.

Prin utilizarea frecventa a uleiului de cocos parul va fi sanatos si bogat.