Uleiul de argan este unul dintre cele mai pretioase uleiuri vegetale ce se utilizeaza in prepararea cosmeticelor bio.
Uleiul de argan este prezent in numeroase produse cosmetice din intreaga lume, in special si pentru efectele sale de anti-imbatranire si regenerare, precum si pentru capacitatea de a trata si cicatriza o sfera larga de afectiuni minore ale pielii.
Este extrem de bogat in acizi grasi Omega 3, Omega 6 si vitamina E ce ii confera proprietati antioxidante.
Uleiul este folosit in cosmetica datorita numeroaselor proprietati benefice pentru ten, corp si par. 


Cele  mai frecvente modalitati de utilizarea ale uleiului de argan:

  • in tratamente faciale ;
  • tratamente pentru par ;
  • tratamente pentru unghii, maini si picioare;
  • masaje corporale pentru prevenirea si estomparea vergeturilor;
  • creme si unguente pentru tratarea acneei;
  • creme calmante (pentru psoriazis, dermatite, eczeme), etc.

In compozitia cremelor de zi, uleiul de argan previne imbatranirea precoce cauzata de radicalii liberi din atmosfera  iar in  cremele de noapte, acesta are rolul de a regenera pielea si de a o lasa elastica.
Cu ajutorul uleiul de argan va puteti prepara diverse retete cosmetice destinate ingrijirii tenului, corpului si tenului.

Beneficiile utilizarii arganului in cosmetice:

  • hraneste si pastreaza pielea elastica;
  • ajuta la reinnoirea celulara;
  • protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi;
  • reduce acneea;
  • calmeaza micile arsuri si accelereaza vindecarea;
  • intareste si hraneste unghiile fragile;
  • ingrijeste parul  uscat si deteriorat;
  • lupta impotriva ridurilor si a vergeturilor, etc.

Uleiul de argan reprezinta unul dintre cele mai bune uleiuri din intreaga lume, acesta se gaseste in compozitia multor cosmetice bio.