Sapunurile naturale sunt facute in totalitate din ingrediente naturale, fara coloranti si substante daunatoare organismului. Ingredientele sunt bio si sunt cultivate organic, fara ingrasaminte si pesticide iar extragerea lor se face intr-un mod natural.

Sapunurile naturale sunt superioare celor care sunt facute din grasimi animale. Uleiurile vegetale din compozitia sapunurilor naturale sunt mai usor absorbite de piele, in timp ce grasimile animale astupa porii si pot afecta deseori pielea provocand alergii sau eczeme.

Sapunurile naturale se pot cumpara sau se pot prepara dupa retete cosmetice bio cu ajutorul ingredientelor naturale.

Sapunurile naturale contin uleiuri vegetale, unturi vegetale, uleiuri esentiale, flori uscate, pulbere de cafea, pulbere de plante uscate, lapte, etc. Ingrediente precum: ulei de masline, cocos, ricin, unt de shea, unt de cacao, glicerina vegetala, ceara de albine, lapte de capra, diverse uleiuri esentiale: lavanda, lemn de trandafir, geraniu bourbon, dafin, tea tree, patchouli, salvie, etc.

Laptele de capra este folosit datorita proprietatilor sale de necontestat- hidrateaza, catifeleaza, reduce iritatiile si ajuta la echilibrarea ph-ului pielii. Laptele este bogat in magneziu, calciu, vitamina A, B, C si fosfor.

Exista mai multe procedee de fabricare a sapunului. Unul dintre cele mai des folosite este insa cel “la rece”. Este un procedeu traditional ce permite pastrarea proprietatilor nutritive ale uleiurilor, aceastea sunt doar usor incalzite (max 50 grade) , fara a fi fierte, astfel incat se obtine un sapun cu mai multa glicerina, care hidrateaza si curata pielea delicat. Sapunurile naturale contin toata glicerina rezultata in urma procesului de saponificare.

Pentru a prepara sapunuri in afara de ingrediente mai sunt necesare si diverse ustensile precum: un cantar de bucatarie, blender, vas din inox, spatula din inox si forma.

Sapunurile naturale se pot folosi pentru tratamente (acne,reglare de sebum,dermatite ,leziuni, eczeme, cicatrizare) deoarece se pot personaliza in functie de tipul de ten si de necesitatile fiecarei persoane.

Beneficiile utilizarii sapunurilor naturale:

  • curata si hraneste in acelasi timp pielea,

  • catifeleaza in mod natural pielea

  • duce la ameliorarea pana la vindecare a bolilor de piele precum: eczeme, psoriazis, prurit, alergii

  • creaza o bariera protectoare lasand pielea sa respire

  • protejeaza pielea tot timpul, nu numai in anotimpurile reci, etc.Sapunurile naturale sunt pentru:

  • corp

  • ten

  • hipoalergene

  • pentru copii

  • exfoliante

Sapunurile au o consistenta buna, textura fina, sunt hidratante si au un miros fin si placut datorita uleiurilor esentiale din compozitia acestora. Sapunurile naturale sunt delicate cu pielea, sunt foarte cremoase, hidratante si non alergenice.

Prin utilizarea sapunurilor naturale pielea va fi sanatoasa, normala si se va simti cu adevarat rasfatata.