De cele mai multe ori atunci cand folosim cosmeticele ne gandim numai la rezultatele estetice pe care acestea le ofera, si uitam sa ne gandim ca acestea sunt absorbite prin piele si ajung in organism, iar in timp pot crea diverse afectiunii care ne pot pune in pericol sanatatea intregului organism.

In fiecare zi o femeie poate aplica peste 170 de substante chimice pe intreg corpul folosind sampoane, masti de par, sapunuri, deodorante sau produse de machiaj, ce au la baza  ingrediente daunatoare precum: parabeni, ftalati, sls-uri, formaldehida, coloranti artificiali, alergeni, parfumuri sintetice, etc. 

Astfel de cosmetice pot declansa dermatite, alergii si alte afectiunii ce pot afecta organismul in timp. Din aceasta cauza ar trebui sa fim mult mai atente  atunci cand alegem sa folosim produsele cosmetice. 

Cele mai bune si recomandate produse cosmetice sunt cele bio. Acestea sunt facute din ingrediente naturale ce au fost cultivate si extrase in mod natural, fara ingrasaminte sau pesticide, ce ofera o serie intreaga de beneficii pielii,  fara a pune in pericol organismul.

Cosmeticele bio nu contin parabeni, ftalati, sls-uri, coloranti artificiali, alergeni, parfumuri sintetice sau alte ingrediente ce pot fi daunatoare pentru organism.

Produsele cosmetice bio sunt facute din cele mai bune ingrediente naturale precum: uleiuri si unturi vegetale, uleiuri esentiale, extracte si conservanti din plante, argile, coloranti vegetali, minerale, etc.

 Gama de cosmetice bio este destul de mare si cuprinde produse speciale destinate tenului, parului si corpului. Sampoane si masti tratamente pentru fiecare tip de par in parte, demachiante, lotiuni exfoliante, masti hidratante, revitalizante, creme, lotiuni de corp, deodorante, uleiuri pentru masaj, cosmetice speciale pentru copii si femei insarcinate, etc. 

Cosmeticele bio sunt absorbite usor in piele, nu lasa senzatia de piele grasa, chiar si atunci cand este un produs ce are rolul de a hidrata epiderma.

Scopul produselor destinate pentru ten si corp este acela de a mentine pielea hidratata, de a o proteja impotriva radicalilor liberi, de a revitaliza derma si de a intarzia aparitia ridurilor.

Produsele cosmetice bio sunt testate, aprobate si detin diverse certificari in conformitate cu legislatia europeana.