Untul de shea extrem de bogat in vitamine si acizi grasi, protejeaza pielea, este emolient. Regenereaza pielea si parul. Este purificat, prin urmare are un mireasmă neutru si culoare alba.
Untul de Shea se obtine din fructul arborelui Shea-Karit, arbore care incepe sa rodeasca dupa aproximativ 15 ani si poate da roade de calitate maxima incepand de la varsta de 30 de ani. Arborele de shea este un deosebit de important obiect al dezvoltarii durabile a economiei rurale africane. Untul de Shea este un ingredient de nelipsit din tratamentele cosmetice reale din intreaga lume, atat in zonele de bastina unde se utilizeaza de secole, cat si in cele mai luxoase saloane occidentale de infrumusetare. A fost folosit de generatii pentru proprietatile sale de hidratare si vindecare, așezat pentru a proteja si conditiona pielea si parul deteriorat de soare, vant si alti factori externi. Compozitia sa in acizi grasi si fractiuni semnificative de nesaponificabile confirma calitatile de necontestat ale acestui unt: vindecarea leziunilor, surescitarea epitelizarii, hranirea tesutului cutanat, protectie impotriva razelor solare, calmant pentru iritatii.
Sinonime: villetaria paradoxa, unt de karit, sheabutter
Metoda de obtinere: extragere prin presare mecanica manual, rafinare si purificare non-chimica, decolorat si dezodorizat fara solventi
Proprietati organoleptice: la temperatura camerei are consistenta solida, devine uleioasa la peste 35 grade C culoare alb-crem miros tipic, slab, usor a oleaginoase densitate la 20 grade C: 0,91 (100 gr = 109,9 ml)
Alte elemente active (nesaponificabile): amyrine, lupeol, butyrospermol, phytosteroli, latex, vitamina A, vitamina E Utilizare :aplicat ca atare pe dermă proaspat igienizata si inca usor umeda in amestec cu uleiuri vegetale, uleiuri esentiale sau diferite extracte in functie de necesitatile pielii in compozitiile cosmetice cu rol de protectie solara, pentru aplicare inainte si dupa expunerea la soare si pentru a reduce descuamarea dermei ca ingredient in unguentele de frecție pentru muschii extenuati, pentru drenaj limfatic, impreuna cu active alese in functie de scopul tratamentului ca component de masare a scalpului uscat sau devitalizat, dar si pentru a stimula cresterea parului, combinat cu diverse active cosmetice alese in functie de specificul problemelor ca ingredinet in masti pentru parul uscat, degradat, despicat si pentru disciplinarea parului cret sau rebel ca atare sau combinat cu alte uleiuri vegetale in timpul sarcinii pentru a mentine supletea pielii si pentru a preveni vergeturile. Poate fi utilizat cu succes si dupa nastere pentru a atenuează vergeturile deja existente pentru formularea balsamurilor de buze pentru formularea cremelor de noapte hranitoare, vitaminizante inclusiv cu aplicare pe zona ochilor in compozitii de exfoliere mecanica - gomaj ca ingredient in unguente sau creme pentru maini sau aplicat ca atare pe mainile celor care lucreaza in ateliere, garaje.
Pastrare: fiind un unt rezistent la oxidare, se pastreaza in mediul ambiant, de preferinta sub 25 grade C, ferit de umezeala si lumina, in recipientul original. Se poate pastra la frigier.
Date de siguranta: non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant a nu se folosi de persoanele care sunt alergice la nuci, oleginoase si cauciuc uz extern!
Cantitate: 90 g Livrare: Discretă la adresă sau Easybox Brand:Naturo